slad BEST HEIDELBERG
Související produkty
Detailní popis produktu
Základní slad pro piva typu Pale Pale, Pale Premium Pilsner a piva plzeňského typu, „světlá“ piva nebo jako světlý základ bohatý na enzymy pro všechny druhy piv.
SPECIFIKACE MIN MAX
Obsah vlhkosti % 4.9
Extrakt v sušině % 80.5
Rozdíl extraktů jemný-hrubý EBC % 2.0
Viskozita (8,6%) mPa∙s 1.60
Friabilita % 81.0
Sklovitost % 2.5
Bílkoviny, sušina % 9.0 11.5
Rozpustné dusíkaté látky mg/100g 610 750
Kolbachovo číslo % 36.0 43.0
Barva sladiny
EBC 2.9
L 1.5
PH sladiny 5.7 6.1
Hodnocení > 2,5 mm % 90.0
Diastatická aktivita WK 250.0
beta-glukan (65 °C) 350.0
BEST Heidelberg je vyráběn za použití speciální dvouřadé odrůdy ječmene, která má tendenci během procesu sladování produkovat slabší zabarvení. BEST Heidelberg je vhodný zejména pro produkci piv extrémně světlé barvy. Slad má mírně nižší obsah bílkovin než klasický plzeňský slad ze stejného roku, ale s vysokou hodnotou extraktu a velmi vysokou úrovní aktivity enzymů. BEST Heidelberg splňuje nařízení dle německých směrnic čistoty piva „Reinheitsgebot“.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.