Články

Použití ovsa při vaření piva

Použití ovsa při vaření piva je stále populárnější, zejména díky nárůstu pivních stylů, které kladou důraz na zakalení (např. NEIPA – New England IPA)...

HyperBoost™: Převratná inovace od Yakima Chief Hops

HyperBoost™: Převratná inovace od Yakima Chief Hops Dříve známý jako YCH 701 Trial, HyperBoost™ je nejnovější inovací z výzkumného a vývojového progr...

Jak mít větší kontrolu nad charakteristikami aroma v hotovém pivě?

Nad problémem, jak převést chmelové aroma na aroma hotového piva nebo jak ovlivnit aroma piva obecně, si pivovarníci lámou hlavu už nějaký ten pátek. ...

Oblíbené odrůdy chmele s dvojitou účinností?

Zpracování Cryo Hops Co to je Cryo Hops®?Jedná se o chmelové hlávky zmrazené kapalným dusíkem. Po zmrazení chmele dojde k oddělení lupulinových žláz ...

Co je to biotransformace?

Biotransformace je proces, při kterém kvasinky mění sloučeniny chmele na jiné aromatické sloučeniny. Pivovarníky biotransformace zajímá oprávněně, a ...