Chmelové extrakty
Chmelový extrakt CO2 je čistý pryskyřičný extrakt z chmele obsahující alfa kyseliny, beta kyseliny a chmelové silice. Vyrábí se pomocí potravinářského oxidu uhličitého, při kterém se z chmele extrahují měkké pryskyřice a esenciální oleje, přičemž se odfiltrují pevné částice. CO2 se znovu získá a použije. Výsledný čistý pryskyřičný extrakt se analyzuje v laboratoři a následně se balí do potravinářských plechovek pro použití v pivovarnictví.
HLAVNÍ VÝHODY
- Zvýšení výtěžku z varny díky snížení množství kalů ve varně
- Odrůdový charakter chmele a související tóny v pivu při použití ve vířivé kádi
- Snížení podílu rostlinné a polyfenolové chuti
- Zvýšené využití alfy
- Vynikající stabilita alfa kyselin, beta kyselin a chmelových olejů
- Prodloužená trvanlivost a snížené nároky na skladování
Nejprodávanější
11 položek celkem