ABV AROMAZYME
Detailní popis produktu
ABV AROMAZYME je enzymový přípravek se silnou glykosidázovou aktivitou pocházející z vybraného kmene Aspergillus niger. Skládá se z β-glukosidázových enzymů, které jsou schopny hydrolyzovat glykosidické vazby, uvolňovat monoterpenalkoholové sloučeniny a glukózu. Byl vyvinut pro zvýšení komplexnosti chmelového aroma a chuťového profilu v pivu. Aplikace ABV AROMAZYME během kvašení poskytuje možnost zlepšit využití chmele uvolňováním dalších těkavých aromatických látek, a tím snížením celkového množství použitého chmele nebo umožní použití méně sofistikovaných odrůd chmele.
Zvyšuje rozmanitost chmelových chutí a aroma změnou poměru specifických terpenových sloučenin
Zlepšuje chuť piva a pitelnost snížením nepříjemné drsné hořkosti
Mírně podporuje prokvašení mladiny
Zvyšuje chmelovou chuť a aroma u méně aromatických odrůd chmele
-
Doporučené dávkování je 5 g/hl
-
Optimální PH je 3,5 - 6,5
-
Optimální teplota 15 - 65°C
-
Rozmíchejte enzym v optimálním množství vody nebo mladiny (1g/10 ml) aby bylo zajištěno rovnoměrné rozpuštění a nalejte do fermentoru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čeřidla a pomocné látky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.